Hometalk

Je zou bijna denken; in deze gespannen huizenmarkt maakt het niet uit hoe je jouw huis in verkoop zet. Dit is absoluut niet waar! Bepaalde tips hebben zeker zin en daarom hier 4 tips op een rij voor je!

 

 

1.

ONDERHOUD | Een goed onderhouden woning verkoopt beter. Die lekkende dakgoot, het buitenschilderwerk dat wat dof begint te worden, die dakpannen vol met Mos. Pak het toch zeker aan of liever.. hou het goed bij! Het zijn minder punten waar een koper overheen hoeft te stappen en daarbij is hij of zij ook eerder bereidt om hoger te bieden.

2.

ENERGIELABEL | Heb je nog een oud energielabel liggen die nog geldig is maar zijn er inmiddels wel verduurzamingsmaatregelen getroffen? Vraag zeker een nieuw label aan. De investering betaald zich echt terug want woningen met een hoger label worden duurder verkocht. Daarbij heeft de koper ook extra voordelen bij het financieren van de woning.

3.

STYLING | Een kussentje hier, een bloemetje daar.. ik hoor vaak; wat een onzin! Echt niet! Ik betuttel het hier wel een beetje, maar verkoopstyling loont! Een neutrale, goed ingerichte woning gericht op de doelgroep scoort beter en brengt meer op!

4.

STRATEGIE | De juiste verkoopstrategie helpt bij een hogere verkoopopbrengst. In welke markt komt de woning te koop en welke vraagprijs is dan verstandig? Heb je met een overspannen woningmarkt te maken, dan is prijsstelling heel belangrijk. Verder zijn de volgende aspecten natuurlijik ook heel belangrijk: Wie zijn mijn concurrenten? Wat is mijn doelgroep? Wanneer gaan we in verkoop? Zaken warbij een goede makelaar de tijd voor neemt en jou over adviseert. 

 

Uiteraard zijn er nog veel meer tips! Neem gerust contact op als je vragen hebt. En heb je plannen? Succes en veel plezier met de voorbereidingen!