Hometalk

Bij de verkoop maar ook met name bij de waarde van je woning is een goed energielabel en de mate van isolerende maatregelen steeds belangrijker. Het energielabel van jouw woning heeft ook invloed op de hoogte van de hypotheek van de koper. Al met al kunnen we niet om verduurzaming heen en dat heeft gevolgen voor jou als woningeigenaar. Als makelaar en taxateur weet ik hoe belangrijk verduurzaming is en bereken ik een goede investering van verduurzaming absoluut mee in de waarde van je woning.

Verduurzaming, isolatie en advies, dan zijn we bij dit mooie bedrijf aan het goede adres! Met behulp van een persoonlijk duurzaamheidsadvies geven zij advies welke stappen er gezet kunnen worden om tot een duurzamere woning te komen. Een duurzaamheidsadvies is een verdieping van het energielabel en geeft de bewoner meer inzicht in de maatregelen die je als bewoner kunt nemen om de energieprestatie van een woning te kunnen verbeteren. Hierbij wordt onderbouwing gegeven over de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen.

Wat kun je doen als je jouw woning gaat verkopen?

Wanneer je plannen hebt om jouw woning te gaan verkopen, kan je, om de verkoopkans en de waarde te verhogen alvast aan de slag gaan met het verduurzamen van je woning. Ik kom bij je langs voor een advies voor het verkoopklaar maken van je woning en een waardebepaling. Gaan we een samenwerking aan, dan kan Callengoed een rapport opmaken met advies over de verduurzaming van je woning. De kosten voor dit advies neem ik voor mijn rekening. Met dit rapport kan ik je aangeven in hoeverre de waarde van jouw woning zal stijgen en kun je besluiten aan de slag te gaan met de verduurzaming van je woning. Ook kunnen we besluiten de maatregelen niet alvast te nemen maar dit rapport gebruiken bij de verkoop van je woning om de koper te adviseren en aan te geven wat de maatregelen voor verduurzaming kunnen zijn en wat dit met de waarde voor de woning doet. Een koper is graag goed geïnformeerd en zal een minder goed geïsoleerde woning zo makkelijker kopen. Al met al; een hoger slagingspercentage voor een goede verkoop met een hoge verkoopopbrengst! 

Wat kun je doen wanneer je jouw woning wilt verduurzamen maar deze investering niet direct zelf kan bekostigen?

Ook dan zijn er mogelijkheden!  Er zijn verschillende subsidies, leningen die gemeenten of provincies aanbieden waarmee je je huis kunt verduurzamen. Je kan ook gebruik maken van de overwaarde van je woning. Wellicht is er wel meer mogelijk binnen je huidige hypotheek en de overwaarde van je woning. 

Om de investering te financieren heb je vaak een taxatierapport nodig om de huidige waarde, maar ook de waarde na eventuele verbouwing en isolatie voor te kunnen leggen bij de bank. Daar kom ik dan weer om de hoek kijken. Dat rapport kan ik voor je maken en Callengoed kan een plan van aanpak voorleggen die ik dan weer kan gebruiken in mijn taxatierapport. 

Samenwerking

Met onze samenwerking willen we onze opdrachtgevers nog meer van dienst zijn en de drempel naar een advies op maat verlagen. Er is meer mogelijk dan je denkt! Heb je hier vragen over, neem gerust contact op!

Financieel advies:

Eerst maar eens onderzoeken wat er nou financieel voor je mogelijk is? Dan kan ik je   Zeevat Hypotheken & Verzekeringen aanraden. Zij weten precies wat er wel en niet mogelijk is! 

Ook hebben zij een aantal artikelen geschreven over dit actuele onderwerp: 

https://www.zeevat-advies.nl/2024/01/het-energielabel-van-je-nieuwe-woning-heeft-invloed-op-de-hoogte-van-je-hypotheek/

 

https://www.zeevat-advies.nl/2024/02/lager-energielabel-meer-lenen-om-te-verduurzamen/

 

https://www.zeevat-advies.nl/2023/05/woningeigenaren-investeren-veel-in-verduurzaming/

 

 

Informatie subsidie:

https://www.callengoed.nl/isde-subsidies/